Alarmohet Gjermania !! Ja detajet çfarë ka ndodhur atje…


Rasti i parë me variantin e ri të koronavirusit është regjistruar sot në Gjermani, variant ky i cili është zbuluar fillimisht në Britani të Madhe.

Një grua e cila kishte udhëtuar nga Londra, doli pozitive në këtë variant të koronavirusit.

“Ky është rasti i parë i njohur në Gjermani”, tha në një deklaratë ministria e Shëndetësisë e shtetit, Baden-Wuerttemberg.

Gruaja kishte mbërritur në aeroportin e Frankfurtit më 20 dhjetor. Ajo u dërgua në vetizolim në shtëpi pasi doli pozitive për COVID-19, kur mbërriti në aeroport, raporton AFP.

Një ditë më vonë, ajo filloi të shfaqte simptoma të lehta, dhe një test i dytë gjithashtu doli pozitiv. Një mostër e testit të saj u dërgua në një laborator të specializuar për analiza të mëtejshme.

Gjermania të martën zgjati masën e ndalesës së udhëtimeve nga Mbretëria e Bashkuar deri më 6 janar.

Varianti i ri është zbuluar për herë të parë në shtator. Në nëntor, rreth një e katërta e rasteve në Londër kanë qenë të këtij varianti; në mes të dhjetorit, afro dy të tretat.

Autoritetet shëndetësore në Britani të Madhe thonë se varianti i ri i koronavirusit është deri në 70% më infektues.

Dhjetëra vende kanë mbyllur kufijtë e tyre për njerëzit që udhëtojnë nga Britania e Madhe.