Angela Merkel “habitë“ ballkanin, Shqiptarët duhet të kenë një shtet


Kancelarja Gjermane, gjatë një takimi qe zhvilloi me gazetarët në Berlin ka folur rreth disa çështjeve në ballkanin perëndimor pefshire ketu edhe Shqipërinë e Shqiptarët që jetojnë në Ballkan.

Angela Merkel theksoi se Shqiptarët u ndanë gjatë luf tërave ballkanike dhe pas luf tës së parë botërore, dhe duke bere tashme qe Shqipëria te jetë i vetmi shtet në botë qe nga të gjitha anët kufizohet me bashkëkombasit e vet.

Kancelarja Gjermane deklaroi se shteti Shqiptar duhet të punojë fortë për mbrojtjen e popullit Shqiptar në çdo anë të kufirit duke mos lejuar që shtetet e tjera të përfitojnë prej saj ashtu siç po bën Turqia me shekuj, duke i mbështetur financiarisht dhe politikisht Shqiptarët në Maqedoni, Kosovë dhe Luginë.

Ndaj qe ajo ne fund shprehu dëshirë që te shoh një Shqipëri ashtu siç e ka krijuar zoti, të bashkuar dhe të fortë drejt BE-së.

Por ketu nuk mungoi menjehere nje pyetje nga një gazetar Gjerman se pse Merkel po kujdeset kaq shum për Shqiptarët?

Dhe përgjigjia e saj e bukur por shkurt ishte:

Ja u kemi borxh!