Fenomen i pabesueshëm pas tërmetit në Kroaci: Trualli është bërë i lëngshëm, thua se toka është hapur!


Tër meti shkatë rrues dhe një seri drídhjesh që sollën shqetësime në jetën e banorëzve të Kroacisë, fjalë për fjalë hapën tokën në fshatrat Palanjek dhe Tishina. Një fenomen i rrallë në Sisak – toka është bërë e lëngshme!

“Janë krijuar vríma të mëdha dhe balta nga Sava filloi të shpër thejë prej tyre. Këta ishin gejzerë të vërtetë, uji shkoi në ajër deri në dy metra! Unë kurrë nuk kam parë diçka të tillë”, tha një dëshmítar okular nga Palanjaku.

Njerëzit po fríkohen se në rast të shirave të mëdha dhe ngrítjes së mëtejshme të nivelit të ujit, atë që nuk e shkatë rroi tër meti do ta marrë uji.

Një video që u bë dje në Sisak, e shfaqur në rrjetet sociale, tregon një fenomen të pazakontë të lëngëzimit të tokës, i cili ndodh gjatë tërm eteve të fo rta.

Videoja tregon vendasit e fríkësuar në të hapur, ndërsa të çara në tokë hapen nën këmbët e tyre dhe toka bëhet e lëngshme.