Gjermania ka një njoftim të rëndësishëm për mërgimtarët që ia mësyjnë Kosovës

Në prag të pushimeve verore, Ministria e Punëve të Jashtme të Gjermanisë ka njoftuar se Kosova më nuk është pjesë e lístës së shteteve që Gjermania i konsideron me rrezík të lartë të ínfektímit me COVíD-19. Kosova do të largohet nga kjo lístë zyrtarisht më 13 qershor.

Lajmi është bërë të ditur përmes një postimi në web faqen zyrtare të MPJ’së së Gjermanisë.

“Ndryshimet e fundit: Lajmet (me efekt nga 13 qershor 2021, Kosova nuk është më një zonë rrezíku, sítuata epídemíologjíke)”, thuhet në njoftimin e Ministrisë.

Por, Ministria ka paralajmëruar qytetarët që të mos udhëtojnë drejt Kosovës për udhëtime të panevojshme turistike.

“Përhapja e COVíD-19 vazhdon të çojë në kufízime në trafikun ajror dhe udhëtimin ndërkombëtar dhe dëmtimin e jetës publíke. Paralajmërimet lëshohen kundër udhëtimeve të panevojshme turistike në Kosovë deri më 12 qershor 2021. Udhëtimet e panevojshme turistike në Kosovë nuk rekomandohen me e fekt nga 13 qershori 2021”, thuhet në njoftim.

Tutje, ky institucion këshillon qytetarët që të përcjellin lajmet për të marrë informacionet e fundit, meqenëse situata mund të ndryshojë.

https://www.auswaertiges-amt.de/de/aussenpolitik/laender/kosovo-node/kosovosicherheit/207442?fbclid=IwAR0KrqZt4A9XFocVKbBlm3kujypcuOMn6DxfIWyKdy6nPPiEEFTWL2y-xNs