GJERMANIA merr Vendimin e Madh ! Prej 1 Janarit 2021…


Gjermania do të nisë zyrtarisht vaksínimin e popullatës për Covíd-19 në datën 1 Janar.

Mjekja shqiptare në Gjermani Aurora Dollenberg tha për televizonion Klan se plani për nisjen e injektimit të vaksínës në javën e tretë të Dhjetorit është anuluar për shkak të përgatitjes së stafit dhe infrastrukturës së nevojshme.

“Vaksínimin do e fillojmë në mënyrë zyrtare në 1 Janar të 2021, kishim një plan për tani por parapërgatitja e stafeve është e vështírë.

Ne do i certifikojmë qendrat ambulatore, mjeku i shtëpisë, poliklina do të jenë baza, po ndërtojmë një rrjet në qoftë se që do jenë vetëm për vaksinim”.

Ashtu si edhe në vendet e tjera që e kanë nisur këtë p roces, edhe në Gjermani vaksinimi i popullatës do të bëhet në bazë të kategorive duke nisur nga më të pasigurtit.

“Kategoria e kuqe janë më të pasigurtit ku përfshihen ata mbi 65, mjekët, kategoria portokalli që kanë një faktor risku apo dy dhe e fundit kategoria e gjelbër ku futen ato që s’kanë asnjë sëmundje”.

Gjemania do të vendosë si fillim në dispozicion 30 milionë d oza vaksíne.