Gjykata Speciale ndërmerr këtë veprim të papritur për Hashim Thaçin


Gjykata e Hagës kthen dosjen ndaj Hashim Thaçit, kërkon prova shtesë
Zyra e Prokurorit të Specializuar në Hagë ka kthyer për plotësimin e dosjes dhe prova shtesë, “hetimin” ndaj Hashim Thaçit.

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, kreu i PDK-së Kadri Veseli dhe nëntë ish-ushtarë të UÇK-së janë zyrtarisht të aku zuar nga Prokuroria Speciale për kr.ime lu.fte.

Mësohet se akuza është zyrtarizuar më 24 prill 2020. Zyra e Prokurorit të Specializuar u paraqiti Dhomave të Specializuara të Kosovës një aktakuzë me dhjetë pika për shqyrtim prej Gjykatës, ku Presidenti Hashim Thaçi, kreu i Partisë Demokratike të Kosovës, Kadri Veseli dhe të tjerë, akuzohen për një sërë kr.imesh kundër njerëzimit dhe kr.imesh lu.fte ndër të cilat, vr asje e paligjshme, zhdu kje e detyruar e personave, përndjekje dhe tor tura gjatë kohës së Lu.ftës së Kosovës.

Edhe sot ka vijuar një oper acion tjetër nga EULEX në shtëpinë e Jakup Krasniqit ndërsa raportohet se opera cione të tjera janë duke u kryer prej të cilave do të ketë edhe arr estime./Standard