Kimete Berisha “selam“ Valon Sylës, Dëgjomë shpirt…


Dikuj i qeshet kur është më së ngushti dhe në zorin më të madh (për shembull, mua); dikujt i qeshet kur ndodhin situata të absurdit;

dikujt i qeshet kur njeriu bën gjeste dhe i ímiton ka fshët,

sepse ‘çdo gjë që s’është natyrore, është qesharake’. Filozofi francez Henry Bergson e ka shkruar librin ‘Mbi të qeshurën’ që ‘për arsye serioziteti’ kombëtar shqiptar, kurrë nuk është përkthyer në shqip.

Sepse, humori është ‘lu ks’ për ‘fukaranë’ ja postimi tij.