“Kroatët treguan zemër të madhe, ofrojnë strehim për ata që humbën shtëpitë”


Gentiana Fara – ish-këshilltare e ish-presidentes kroate, Kolinda Grabar-Kitaroviq, rrëfeu emocionet e popullit kroat pas tër metit që ndodhi sot atje. “Emocionalisht jemi të tronditur. Tërmeti ka qenë i fríkshëm, të gjithë jemi të fríkësuar dhe pa gjumë qe disa ditë se kemi fríkë që do të ndodhë prapë diçka e tillë”.

“Tër meti sot ua ka marr jetën deri tash gjashtë personave. Është vërtetë vështírë t’i shohësh edhe fotografitë me rrën ojat që shka ktoi ky tër met. Nuk ka fjalë që e përshkruan atë që ndjejmë tash”.

“Fatmirësisht shtëpia jonë nuk është dëm tuar shumë dhe rajoni ku jetojmë është më pak i dë mtuar se sa rajonet tjera, kështu që jemi kthyer në shtëpi të gjithë edhe pse me plot fríkë”.

“Pavarësisht gjithë kësaj tragjedie, populli kroat e ka treguar zemrën e madhe dhe po ofrojnë vend për banim të përkohshëm për gjithë ata që i kanë humbur shtëpitë e tyre”.