Kujdes Mërgimtarë: Dy shqiptarëve iu plaçkitën 10 mijë euro nga “banditët” serbë në autoban


Një automjet në të cilin udhëtonin dy shqiptarë, njëri nga Shqipëria dhe tjetri nga Maqedonia, janë ndaluar nga një automjet tjetër me drita vezulluese, prej nga ka dal një person me uniformë polície dhe me pushkë dhe nën kërc ënim iu ka marr një shumë të madhe të parave, shkruan “Alo”, transmeton “Bota Sot”.

Gazeta shkruan se ata i kishin përgjuar dhe ruajtur dhe sapo kanë vërejtur automobilin me targa gjermane, duke sinjalizuar me drita e kanë ndaluar dhe plaç kitur.

Në automjetin me targa gjermane, po udhëtonin dy persona shqiptarë, njëri nga Shqipëria dhe tjetri nga Maqedonia, njofton ky medium.

Bandítët e rrugëve që po udhëtonin me një automjet të tipit Audi duke përdor dritat vezulluese, kanë ndaluar automjetin dhe me kër cënim iu kanë marrë 10 mijë euro.

Sipas víktímave, nga automjeti që kishte drita vezulluese ka dal personi (gazeta e quan bandíti) me uniformë dhe p ushkë auto matike dhe bateri-llambë duke iu rr ëmbyer paratë víktímave shqiptare.

Ky nuk është hera e parë që qytetarë shqiptarë që kalojnë transit nga vendet perëndimore nëpër Serbi, plaç kiten dhe d ëmtohen në forma të ndryshme, si me kër cënim me armë, po ashtu edhe dëmtíme të gomave dhe bartjen me “merimangë” dhe shoqërimin për çka detyrohen të paguajnë shuma të mëdha të parave.

Gazeta nuk ka njoftuar identitetin sikurse as vendbanimin e këtyre dy personave – víktíma të plaç kitjes në rrugëtimin nëpër Serbi.