Kujdes Vajza! Për të mirën tuaj, nuk duhet të vishni më xhinse të ngushta


Xhinset e ngushta prej vitesh tashmë janë bërë pjesë e pandashme e garderobës së të gjitha grave e vajzave, po kjo nuk është një gjë e mirë. “The Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry” shkruan se xhinset e ngushta mund të dë mtojnë seriozisht muskujt dhe ner vat tuaj.

Sipas mjekëve, situata mund të shkojë deri në pikën që shumë vajza mund të jenë të detyruara të pr esin këmbët, për shkak të bllo kimit të gj akut. Në “The Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry”, tregohet rasti i një 35-vjeçareje.

Gruaja e humbi kontrollin, pasi këmbët e saj u frynë. Ajo kaloi disa orë duke ndihmuar familjarët e saj që po zhvendoseshin me shtëpi dhe pas pak, ajo nisi të ketë vështirësi në të ecur dhe nuk i ndjente më këmbët e saj. Pasi u rrëzua ajo u përpoq të ngrihej përsëri, por e pamundur. Disa orë më vonë gruaja u dërgua në spital, ku doktorët i prenë xhinset dhe panë se muskujt e saj dhe nervat ishin dë mtuar.