Lajm i ri Fantastik për Mërgimtarët Shqiptar në ZVICËR…


Një tjetër shkollë e gjuhës shqipe ka hapur dyert në Kriens të Kantonit të Luzernit në Zvicër. Për shkak të kushteve të krijuara nga COVID-19 inagurimi i shkollës “Schulhaus Krauer” – Kriens është bërë vetëm me prezencën e nxënësve të rinj.

“A ka gjë më të bukur se fëmijët shqiptarë ta mësojnë, ta ruajnë dhe ta zhvillojnë gjuhën e nënës. Aq sa e njohin gjuhën amtare, aq e duan atdheun”, shprehen drejtuesit e shkollës shqipe, falë nismës së të cilëve shumë fëmijët shqiptarë të lindur në Zvicër do të kenë mundësi të mësojnë gjuhën shqipe.

Regjistrimet vazhdojnë të jenë të hapura për nxënës që kanë dëshirë të bëhen pjesë e orëve mësimore për të mësuar gjuhën shqipe. Mësimi zhvillohet çdo të enjte nga ora 17:00 – 18:00. Drejtuesit e shkollës bëjnë me dije se pas pushimeve mësimet vazhdojnë me datën 07.01 2021./mediadiaspor