LAJMI FUNDIT: Kryeministri Hoti jep një lajm të mirë për bizneset në Kosovë


Hoti: Do të marrim masa që t’u krijojmë kushte bizneseve, por edhe të mbajmë nën-kontroll situatën me C0VíD. Qeveria e Kosovës ka zhvilluar sot mbledhjen e radhës, por nuk është bërë e ditur nëse do të ndryshohen masat antí-C0VíD.

Kryeministri Avdullah Hoti ka deklaruar se ka dyndje të madhe të qytetarëve dhe do të kujdesemi që me masat që ndërmarrim për mbrojte nga COVID të krijojmë kushte të volitshme për bizneset si dhe për të lëvizur qytetarët, por në të njëjtën kohë do të sigurohemi të mbajmë nën kontroll situatën me C0VíD.

“Raportet deri më tash janë vërtet pozitive, masat e ndërmarra më herët kanë ndikuar dhe numri ka rënë nën 200, nga 700 raste sa kemi pasur brenda 24 orëve.Në bazë të informacioneve që kemi pasur nga Institutit Kombëtarë bëhet e ditur se ne jemi në mesin tri katër vendeve që më së miri e kemi menaxhuar situatën me C0VíD-19, dhe duhet të sigurohemi se tani kur kemi fluks të madh të qytetarëve për festa tu krijojmë atyre kushtet që të kënaqen me familjet e tyre dhe të marrim masa për ti mbrojtur qytetarët e bashkatdhetarët”, tha Hoti.

Ndryshe gjatë ditëve të fundit pati rënie të numrit të të infektuarve, por edhe të víktímave.

Masat e fundit antí-C0VíD u morën më 11 nëntor, ku qytetarët ende vazhdojnë të kenë të ndaluar qarkullimin e lëvizjes nga ora 19:00, deri në ora 05:00 të mëngjesit.

Varësisht nga rrezíku, komunat janë të ndara në zona e më të rrezíkshmet janë ato në zonën e kuqe.