Leart Hasani, 7 vjeçari me autizëm – Sa bukur reciton dhe e thotë Alfabetin / VIDEO


Emri i tij është Leart Hasani, vije nga Klina. Është fëmijë me autizëm por tejet i zgjuar.
Nëna e tij, Tahire Gashi, për 20 vite pa ndalë punon për të drejtat e fëmijëve dhe grave në komunën e Klinës.

Si nënë e një djali me autizëm, ka themeluar organizatës joqeveritare NGO “Zana’, për kujdes ditor për fëmijët me nevoja të veçanta në këtë qytet, pjesë e së cilës është edhe djali i saj, Learti.

Znj. Tahire ka dërguar në “Kids of Kosova” dy video të Leartit ku tregon se djali i saj edhe pse është autik, ajo përkujdeset që ai të mësojë sikurse edhe fëmijët e tjerë.

Në videot e publikuara me lejen e znj. Tahiri shihet sa bukur e thote Learti alfabetin si dhe sa bukur reciton vjershën për Flamurin.

Learti duke thënë alfabetin:

Video 1

Video 2