Masat e reja: Ambasada jep sqarime për kosovarët që udhëtojnë në Gjermani


Ambasada e Gjermanisë në Kosovë ka publikuar masat dhe udhëzimet e reja për ata që shkojnë nga zonat me rrezík të lartë nga COVíD-19, e këtu bën pjesë edhe Kosova.

Sipas një njoftimi për media, me masat e reja kur hyni në Gjermani, qoftë me aeroplan ose me autobus, ose automjet privat, nga një shtet në zonë rrezíku ku keni qëndruar 10 ditët e fundit, ju kërkohet t esti PCR për COVíD-19.

Udhëtarët që shkojnë nga zonat e rrezíkut në Gjermani duhet të regjistrohen online në www.einreiseanmeldung.de dhe të kenë d ëshmi për këtë me vete.