Merret Vendimi i ri nga ZVICRA, Ja çfarë duhet të dini


Qeveria zvicerane sapo e shpalli vendimin që pritej: Mbyllen të gjitha lokalet hoteliere, si restorantet, kafenetë dhe baret… Nuk ka përjashtime as për ditët e pushimit, siç përflitej. Vetëm mensat dhe restorantet e kompanive dhe shkollave si dhe restorantet interne për mysafirët e hoteleve lejohen të qëndrojnë të hapura, po njoftojnë para gazetarëve në këto çaste në Bernë presidentja e federatës, Simonetta Sommaruga dhe ministrat Berset e Parmelin.

Lejohen gjithashtu shërbimet “take away” dhe ato të shpërndarjes. Furrat e bukës lejohen të ofrojnë gamën e plotë të shërbimit, edhe të dielave në kushte të caktuara. Objektet e kohës së lirë dhe kulturore po ashtu do të mbyllen. Këtu përfshihen: muze, kinema, biblioteka, kazino dhe kopshte zoologjike.

Aktivitetet kulturore mbeten të mundshme në grupe të vogla. Ngjarjet me një audiencë mbeten të ndaluara. Objektet sportive do të jenë gjithashtu të mbyllura, transmeton albinfo. Ndalohet trajnimi individual dhe grupor brenda. Sportet mund të praktikohen jashtë në grupe me deri në pesë persona.

Lojërat profesionale mund të zhvillohen pa një spektator. Aktivitetet nga fëmijët dhe të rinjtë para 16-vjetorit të tyre janë ende të lejuara, me përjashtim të konkurseve. Përjashtime të mundshme në kantone individuale. Kantonet me zhvillime të favorshme epidemiologjike mund të vendosin ta bëjnë më të lehtë, për shembull hapjen e restoranteve dhe mjediseve sportive.