Nga koalicioni me Albin Kurtin Vjosa Osmani e merrë këtë pozitë, u vendos gjithqka!


Vjosa Osmani e synon njërin prej dy posteve kryesore si pjesë e bashkëpunimit eventual me Lëvizjen Vetëvendosje. Atë të presidentes së shtetit apo postin e kryetares së Kuvendit edhe për një mandat tjetër. Mbështetur në informatat që ka siguruar KOHA, ndarja e posteve është ngritur në diskutime joformale, por me synimin që pas shpalljes së zgjedhjeve të marrin formë zyrtare.

Në Vetëvendosje nuk e kanë mohuar as pohuar nëse ka pasur diskutime të tilla. Vetëm kanë përsëritur gatishmërinë për t’u prezantuar bashkë me Osmanin në zgjedhjet e reja, data e të cilave nuk është caktuar ende.

“Bashkëpunimi me zonjën Osmani është vlerë e shtuar dhe bashkë me të ne besojmë që do të jemi shumica e ardhshme parlamentare. Ne jemi në kontakt me zonjën Osmani dhe kurdo që do të dakordohet përfundimisht forma e bashkëpunimit, ajo do të bëhet e ditur me kohë bashkë me detajet e tjera.