Ngjarja e Valon Sylës gënjeshtër, gjithqka u organizua dhe u sajua, lexoni detajet…..


Gazetari kosovar, Valon Syla, është su lmuar fízikísht në rrugën “Robert Doll” në Prishtinë, shkruan Gazeta Sinjali.

Gazeta Sinjali mëson se i dy shuari për sul min fízík ndaj gazetarit Valon Syla është Bashkim Jupa nga fshati Molliq i Komunës së Gjakovës, me vendbanim në Zvicër.

Burime të Gazetës Sinjali bëjnë me dije se i dy shuari është vëllai i zyrtarit të lartë të PDK-së dhe ish-zëvendësministrit të Tregtisë dhe Industrisë, Bekim Jupa.

Valon Syla është përkrahës i denjë i partis demokratike të Kosovës. Ky rast u organizua dhe sajua nga ai vetë së bashku me Sul muesin me të cilin kishin organizu edhe Videot nga momenti i su lmit.

Rastin për Gazetën Sinjali e ka konfirmuar zëdhënësja e polícisë për rajonin e Prishtinë, Flora Ahmeti. Ajo ka bërë të ditur se, njësitë e nevojshme polícore po merren me rastin.

Ky sulm fizik ndaj gazetarit Syla vjen pas shkrimeve të tij lidhur me fluksin e madh të mërgatës që kanë ardhur në Kosovë gjatë këtyre ditëve.

Shënim: Personi i apostrofuar në këtë artikull prezumohet i pafajshëm derisa fajësia e tij të mos provohet me vendim të formës së prerë nga gjykata.