Nxehet debati/Nuredin Lushtaku: Sami Lushtaku ka blerë tokë me para të popullit


Nënkryetari i Skenderajt, Nuredin Lushtaku, ka thënë se deklarimet e Bekim Jasharit për Sami Lushtakun janë të vërteta. Nuredini ka thënë se është e vërtetë që Sami Lushtaku ka blerë tokë gjatë luftës me para të popullit.
“Unë nuk shoh si ak uza të kryetarit i shoh si të vërteta gjëra që kanë ndodh dhe e ka thënë të vërtetën”, ka thënë Lushtaku në Kanal 10.

“Kontributin e Samiut në luftë nuk mundet me ja mohu, por edhe def ektet nuk mund të ja mbulon. Samia është e vërtetë që në lu ftë ka ble tokë, e ka ble pas ofensivës së shtatorit.

5-6 jave pas ofansivës ku Drenica ka qenë në mjerim, që nuk kanë pas njerëzia, as strehim, as ushqim edhe nuk e di qysh ka mujt me i shku mendja dikujt me ble tokë”, ka thënë Nuredin Lushtaku.

“E ka ble tokën prej një kushërive të vet dhe timin, i cili ka shkuar në Sarajevë në atë kohë, i cili paslufte u kthy. Gjatë mandatit të Samisë ka qenë drejtor i Bujqësisë.

“Ajo tokë nuk u ble me para të Samiut, e familjes, me 50 mijë markë, e ka pranu edhe vet që e ka ble tokën, ka dësh mitarë që janë kanë ulur me një takim në odën e Jasharajve, kur janë kanë prezent Fadil Kodra, Zenun Kodra, Sulejman Selimi, Jetullah Geci, Sahit Jashari, diku 20 persona krejt e din këtë punë.

“Bekim Jashari e ka thënë një të vërtetë, edhe pse e ka thënë e di Samiu atë punë, nuk e di pse e pengon Samiun që Bekimi eshte kryetar dhe pse duhet me lu ftue” “Parate janë mbledhur për lu ftë, e jo për me ble tokë, nuk e di qysh e ndien vetën, kjo shoqëri e mirë, apo e keqe janë kanë mbuluar këto gjana, prit që po ndalet”.

“Përveç këtyre parave, ja ka përmend edhe avokati 1 milion e gjysmë, edhe përfundim të luftës i ka marrë 1 milion franga prej Ramiz Lladrovcit, ai e di ku i ka lanë, nuk i ka shpenzu për zonën, por për interesa të veta”, ka thënë Nuredin Lushtaku.