Pamje të rralla: Kështu festohej Viti i Ri në familjen e Adem Jasharit (Video)


Në një video të vitit 1995, shihet duke u festuar Viti i Ri në familjen Jashari në Prekaz.

Edhe pse gjendja në atë kohë veç kishte nisur të përkeqësohet në Kosovë, familja Jashari ishte munduar që në mënyren e tyre dhe në rrethana të tilla të bënin një festë familjare për pritjen e Vitit të Ri.

Në video shihen pamje tërralla të natës së fundit të vitit 1995 e ku shihen Adem Jashari e Hamëz Jashari, shkruan Magazina.al

Me fillimin e vitit 1996, në Kosovë vetëm nisën kr ismat e para të lu ftës e cila zgjati deri në qershor të 1999, ndërsa kosovarët këtë vit festuan vitin e 19-të në liri, falë sakrificës së shumë dë shmorëve dhe heronjëve, në mesin e tyre edhe familja Jashari.