Vjen lajmi i keq/ Gjermania do të mbyllet plotësisht Në këto data

Kancelarja gjermane Angela Merkel, ka bërë të ditur se Gjermani do të mbyllet nga e mërkura për shkak të numrit të madh të rasteve me C0VíD-19 që janë shf aqur atje kohëve të fundit. Dyqanet dhe shkollat do të mbyllen deri më 10 janar. Merkel këtë e bëri të ditur pas takimit që zhvilloi sot me udhëheqësit e 16 zonave, duke thënë se “ka një nevojë urg jente për të ndërmarrë vepríme”.

Kohët të fundit atje ka pasur një rrítje rekord të víktímave si pas ojë e C0VíD-19. Restorantet dhe baret atje janë të mbyllura për gjashtë javë në disa zona të vendit. Nën bllok imin kombëtar, dyqanet thel bësore, të tilla si ato që shesin ushqime, do të qëndrojnë të hapura, ashtu edhe bankat. Shtëpitë e kujdesit do të kryejnë te ste të kor onavírusit. Ngj arjet e Vitit të Ri dhe shitja e físhekzja rreve do të ndalohen, shkruan BBC.