ZVICËR/ Aeroporti në ZURICH jep lajmin e rëndësishëm për të gjithë Mërgimtarët…


Pasagjerët që nisen nga aeroporti kryesor i Zvicrës, Cyrih, do të jenë në gjendje të testojnë veten për Covid-19 me mostrën e pështymës, në vend të tamponëve të hundës. Rezultati duhet të jetë i disponueshëm brenda pesë orëve, në vend se 24 deri në 48 orë për testet ekzistuese të PCR.

Testi i ri, i cili sigurohet nga fillestari zviceran Ender Diagnostics, është i dobishëm për udhëtarët që kanë nevojë për një rezultat negativ të provës PCR për destinacionin e tyre. Përveç kësaj, metoda është shumë më e rehatshme.

“Pështymë për pajisjet e vetë-testit”, të cilat shiten në qendrën e provave të Aeroportit të Cyrihut për CHF195 (220 dollarë), do të jepet nga vetë përdoruesit në vend, tha aeroporti sot në një deklartë. Nuk ka nevojë për personel mjekësor dhe kabinat e testimit pastrohen pas çdo përdorimi. Pasi të përfundojnë, testet transportohen në një laborator aty pranë katër herë në ditë me një ndërlidhës të veçantë. Klientët do të informohen për rezultatin e testit me email. Testet mund të bëhen çdo ditë nga ora 6 e mëngjesit deri në ora 8 pasdite pa takim. Testet që bëhen pas orës 17:00 do të përpunohen herët të nesërmen.

Qendra e testimit të aeroportit është e vendosur në ish Zyrën e Kartave dhe ID-ve në Check-in 2 në Nivelin 1. Testet kanë për qëllim njerëzit që nuk shfaqin simptoma dhe që kanë nevojë të bëjnë një provë në mënyrë që të udhëtojnë ose të marrin pjesë në një ngjarje. Kjo veçanërisht ka të bëjë me pasagjerët e fluturimit pasi që vetëm testet PCR janë të autorizuara nga autoritetet përkatëse për udhëtime në vendet që kërkojnë një provë Covid-19.